Kategoriarkiv: På tur

Ein haug med sitteunderlag

Av ulike grunnar hadde eg ganske mykje DROPS Eskimo liggjande. Ein av grunnane er at det tjukt. Alt for tjukt. Eg vil helst spøta på pinnar opp til 3,5 mm (til nød 4,0) og alt over dette er som kosteskaft. Ein anna grunn til at garnet har vorte liggjande, er at eg er meir medviten på kor ulla og garnet kjem frå.

Mykje garn inn = noko må ut! Det var med andre ord på tide å kvitta seg med noko som kun var hyllefyll.

Eg hadde nok Eskimo liggjande til å laga sitteunderlag til heile familien. Tok utgangspunkt i gratisoppskrifta til Drops design men brukte tjukkare pinnar fordi det var det eg hadde. Og så var det bare å gå i gang med spøtinga. Og eg hatar tjukke pinnar. Det er ekkelt. Og tungt. Og håplaust. Så det tok lengre tid enn naudsynt å få ferdig alle sitteunderlaga. Tovinga gadd eg heller ikkje bruka mykje tid på. Eit og eit sitteunderlag i maskina saman med ein handduk, 40 grader og ullvaskemiddel på vanleg vask. Og ut kom fiks ferdig sitteunderlag som måtte strekkast i fasong. Men det er plass til rumpa mi der og det er alt eg treng.

No er det tomt for DROPS Eskimo i hylla mi og andre og kjekkare ting kan spøtast.

Sitteunderlag

  • DROPS Eskimo frå Garnstudio
  • Pinnar nr 10,0 mm
  • Totalt 671 gram garn i ulike fargar

Sitteunderlaga er laga etter ei gratisoppskrift frå DROPS design, Sit Down

Rockefeller i Canada

Medan andre laga julekaker, vaska hus og sprang frå den eine avsluttinga til den andre, så var eg i Canada. Jobb kombinert med litt ferie. Den perfekte husmorferien med andre ord.

Eg deltok på konferansen Arctic Change 2014 i Ottawa, Canada. Her presenterte eg min del av forskingsprosjektet Polarisation.

IMG_1944

Eg drakk ikkje berre vin på konferansen. Eg spøta óg.  Maiblomen skal få Villsauene på Runde av Ann Myhre/Pinneguri og dette var perfekt reise- og konferansespøt. Lange flyreiser og fleire timar på konferanse og eg vart ferdig med bolen og det eine ermet. Trøya er spøta i Rauma finull

IMG_1673

I tillegg til å vitja gamle kjente medan eg var i Canada, så måtte eg sjekka ut dei lokale garnselgjarane. Og eg kom heim med nokre fantastiske skattar. Handfarga og handspunne garn samt maskemarkørar kjøpt på Wabi-Sabi. Hadde ikkje kofferten allereie vore full, så hadde eg kjøpt med ein rokk i reiseutgåve.

IMG_1667

Det er over to år sidan eg var med på ein mysteriespøt, mystery knitalong, på Ravelry. Sjal i Stephen West sitt lett attkjennande geometriske design. Det tok to år frå eg var ferdig med sjalet til eg tok meg tid til å festa trådane. Når sjalet no var med på husmorferie til Ottawa Valley, så fekk eg endeleg teke bilete av det.
IMG_1711

IMG_1699

IMG_1697

 

Rockefeller

  • Isager Strik Spinni, Brun 60
  • Isager Strik Spinni Tweed, Raud 28S
  • Pinnar nr 3

Rockefeller er designa av Stephen West, westknits.

Haustferiespøt

Haustferien kom og både vottar og anna ulltøy vart pakka. Det regna godt då me køyrde til Herand i Jondal kommune. Og regnet haldt fram nesten heile vegen til Tostølen. Me hadde lånt hytte gjennom inatur.no, ei lita hytte på 800 moh. Turen er skildra hos Jondal Turistinformasjon og kart og gps-fil er å finna på lommekjent.no.

Etter mange timer til fots kom me endeleg fram! Tostøl ved Tostølvatnet. Etter ein dopause og nokre kjeks måtte eg retunera eit par km for å henta sekken min. Minstemann (3 år) var så sliten og orka ikkje gå lenger i regnet så han måtte på ryggen. Han har vorte for stor til å sitja på magen synte deg seg, så sekken måtte venta. Då eg kom attende til Tostøl for andre gong den kvelden var hytta varm og middagen ferdig. Heilt fantastisk!

Tostøl i Herand.

Hytta låg heilt perfekt til for fisking og rykta tilsa at det skulle vera godt med fisk i vatnet. Heldigvis hadde me ikkje satsa på at sjølvfanga fisk skulle vera ein del av middagen.

Klar for fisketur

Yngstemann hadde ikkje heilt tolmodet til å fiska. Og eg forstår han så godt. Det er KJEDELEG å fiska. Kjempekjedeleg. Derimot klarte han å fanga ei mamma.

Eg har fanga ein mamma!

Eg prøvde å sløva mest mogleg  inne. Kvalitetssløving med spøt. Eg hadde med Silkegenser frå Strikk meir til nøstebarn til Storebror. Fin ferie og nesten ferdig med bolen den tida med var på hytta.

Haustferiespøtet

Det synte seg at det var noko feil med lengda på turen. Det står oppgjeve at han er 4,8 km. Men både GPSen og runkeeper påstår at turen er 5.5 km lang. Storebror såg me knapt nok, kun ved start matpause og ved bilen att. Treåringen gjekk heile vegen sjølv.

På veg frå Tostøl til Våhaug kor bilen sto parkert

Før me reiste, så hadde eg spøta vottar og halsar til dei. Fiskarhalsar frå Strikk meir til nøstebarn. Eg tenkte dei ville vera perfekt å ha under hetta dersom det regna.

Fiskarhals2a
Fiskarhals1a
Fiskarhals 1 og 2

 

Fiskarhals

  • Fiskarhals, storleik vaksen: 54 g Kauni effektgarn spøta på pinnar 4,0 mm
  • Fiskarhals, storleik born: 51 g Askeladen 3-tråds merinoull spøta på pinnar 4,0 mm

Oppskrifta på Fiskarhals er henta frå Strikk meir til nøstebarn av Kathrine Gregersen.

 

 

Roadtrip

Ferien i år vart gjennomført med stil. Og lavvo og bil. Me køyrde rundt i Noreg og enda opp som klimaflyktningar ved Bottenhavet. Planen var fjellturar på Dovre men dårleg ver der gjorde at me sat kursen austover. Det og ein betent fot hos meg som gjorde det vondt, for ikkje å sei umogleg, å gå i fjellet.

Klart eg har med spøtet på ferie. Ikkje berre eit men to er med meg. Og då gjeld det å ha utstyret lett tilgjengeleg. Koppehaldaren me kjøpte på Biltema passar perfekt til ein boks bakepulver. Og oppi der har eg det som trengst: Måleband, maskemarkørar, stoppenåler, saks, ekstra pinnar.

God tur!

IMG_0719